Zoeken
  • destinypebble

De Alchemist door Paulo Coelho

Het verhaal gaat over Santiago, een herder, die erover droomt de wereld over te reizen op zoek naar een schat. Om zijn droom na te jagen begint hij aan zijn reis. Hij reist van Spanje naar Marokko, door de Sahara woestijn naar de piramiden in Egypte, waar hij volgens zijn droom zijn schat zal vinden.


Op een nacht heeft Santiago ( in het boek meestal ‘jongen’ genoemd) een droom over een kind, dat hem verteld over een verborgen schat dichtbij de piramiden van Egypte. Tijdens zijn reizen om meer over zijn droom en zijn schat te weten te komen, ontmoet hij verschillende mensen. Zo ontmoet hij onder ander een zigeuner vrouw, een koning, een dief, een kristallenverkoper, een Engelsman, een alchemist en de liefde van zijn leven. Elk van de mensen die hij ontmoet dragen iets bij aan zijn reis. Santiago sprokkelt gaandeweg de vaardigheden en wijsheid bij elkaar om zijn droom te verwezenlijken. Als hij in de woestijn is, ontmoet hij de liefde van zijn leven. Hoewel hij haar niet wilt verlaten, weet hij dat hij de reis naar zijn droom moet vervolgen. De alchemist helpt hem om zijn eindbestemming te bereiken. Hij helpt hem om van de Sahara naar de piramides te komen. Onderweg zijn er verschillende obstakels en gevaren, maar ook wijsheden en inzichten. Als hij uiteindelijk de piramides bereikt, komt hij erachter dat de schat verborgen is op een nogal onverwachtse plek.


Dit verhaal is een verhaal over dromen, actie, tekens, waarheid en liefde. Het is een verhaal over eenvoudige dingen die verbazingwekkend kunnen zijn. Het gaat over de wet van de aantrekkingskracht.


De Alchemist is een makkelijk te lezen boek. Zelf heb ik het boek in het Engels gelezen. De meeste zinnen zijn eenvoudig, maar met veel wijsheid. Ik vond De Alchemist inspirerend en motiverend. Het gaat over spirituele en persoonlijke ontwikkeling, over het verwezenlijken van je dromen, over eerlijkheid, vriendelijkheid, moed, keuzes en angsten. Het vertelt je dat het niet altijd gaat om het bereiken van je doelen, maar over de weg ernaartoe. De grote wijsheid in het eenvoudige verhaal is bijzonder. Het heeft me uitgedaagd om bewuster te zijn.


Een mooi stukje tekst uit het boek:


‘when you really want something to happen, the whole universe

conspires so that your wish comes true’

oftewel


'als je echt iets wilt, dan spant het hele universum samen

om ervoor te zorgen dat je je droom verwezenlijkt’
32 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven
Destinypebble bekertje suiker0004 copy-0