Over mij

                         Do unto others as you would have them do unto you!

 

                                                                                         

Mijn naam is Jacqueline Starmans. Ik ben 50 jaar 

en heb 3 kinderen (18, 22 en 22 jaar).

Authenticiteit, waardegericht leven, mezelf zijn en van

daaruit omgaan met mensen. Ik heb een passie voor

persoonlijke ontwikkeling en persoonlijk energie

management. Voor mij betekent dit waardegericht

leven en ‘Walk your talk’. Mijn kracht bij het werken

met mensen zit in het luisteren met aandacht, het

creëren van een connectie en samen kijken/zoeken

naar wat werkt. Een bepaalde directheid en

comfortabel confronteren horen hier ook bij. Ik geloof

in mens gecentreerd werken, maar niet in ‘u vraagt, wij draaien’. Verder ben ik vrij

nieuwsgierig en geniet ik ervan om mijn kennis uit te breiden.

Mijn passie voor persoonlijke en spirituele ontwikkeling is al op jonge leeftijd begonnen. Vanaf het moment dat ik in de bibliotheek ook de boeken voor volwassenen mocht lenen, heb ik heel wat boeken over persoonlijke en spirituele ontwikkeling verslonden. In het begin was het vooral lezen en gefascineerd zijn door wat ik las. Later ben ik ook dat wat ik las toe gaan passen. Beetje bij beetje, met vallen en opstaan. En ….. ik merkte resultaat. Of verandering. Ook al durfde ik sommige dingen niet, ik deed het toch! Of ik veranderde mijn niet helpende gedachten (waarvan ik toen nog niet wist dat ze niet helpende gedachten waren, ik vond ze vooral vervelend en irritant). 

Vanaf het moment dat ik als ergotherapeut aan de slag ging met planningen, structuur, belasting/belastbaarheid, is mijn interesse in persoonlijk energie management ontstaan. Niet meteen hoor. Eerst was er timemanagement. Hoe meer ervaring ik kreeg met het werken met mensen en belasting/belastbaarheid en timemanagement. Hoe leuker en interessanter ik het vond. Ik werd steeds bewuster over hoe het voor mij werkte, maar ook voor anderen. Daarna en daarbij kreeg ik mijn eigen ervaringen met mijn persoonlijk energie management (oftewel het gebrek eraan) toen ik kinderen kreeg. Met eerst 2 en daarna 3 kinderen, daarnaast nog huishouden, werk, familie, vrienden, een hele lading gedachtes, emoties, verwachtingen van mezelf en mijn omgeving, te weinig tijd, te veel te doen, vermoeidheid, onderbroken nachten en ga maar door. Ten opzichte van toen, 20 jaar geleden, en nu is er heel veel positief veranderd. En er zijn nog dingen die ik wil veranderen! En tussendoor....steeds meer leren en erachter komen hoe het allemaal werkt. En zien dat ikzelf, maar ook anderen er iets aan hebben. 

Dat alles heeft me gebracht naar mijn passie voor persoonlijk energie management. Voor mij horen persoonlijke en spirituele ontwikkeling en persoonlijk energie management bij elkaar. A perfect match!!!

 

Opleiding, cursussen en ervaring

In 1991 ben ik afgestudeerd als ergotherapeut aan de Hogeschool in Heerlen. Meteen daarna ben ik ongeveer 2 jaar gaan reizen. Eerst heb ik in Kenya 3 maanden vrijwilligerswerk gedaan. Vervolgens ben ik 3 maanden counselor in een zomerkamp in Amerika geweest, waarna ik nog 2 maanden met de trein daar heb rond getrokken. Tijdens de laatste reis ben ik aan de slag gegaan als ergotherapeut. Dit was een periode van ongeveer 10 maanden in Londen, UK. Allemaal bijzondere ervaringen waar ik heel dankbaar voor ben!

 

Alles bij elkaar genomen, heb ik ongeveer 26 jaar gewerkt als ergotherapeut.

De laatste 12 jaar heb ik ervaring op kunnen doen met het werken met mensen met chronische pijn en/of vermoeidheid. Zowel met betrekking tot de thuissituatie als tot de werksituatie. Verder heb ik ongeveer 7 jaar gewerkt met mensen met een niet aangeboren hersenletsel. De andere jaren ben ik werkzaam geweest in de ouderenzorg (met name psychogeriatrie) en psychiatrie.

Tijdens mijn werkzame jaren als ergotherapeut heb ik veel kunnen werken met persoonlijk energie management. Dit heb ik altijd met veel plezier gedaan en ik heb mij hier ook verder in kunnen ontwikkelen. Ik heb veel geleerd van de mensen waar ik mee samen heb gewerkt. En dan bedoel ik collega’s, maar vooral ook de mensen die bij mij in behandeling waren. 

Door de jaren heen heb ik verschillende cursussen gevolgd. Onder andere Acceptance and Commitment Therapy, Cliëntgecentreerde Revalidatie, Motivational interviewing, COPM en Chronische pijnproblematiek: gedragsgeoriënteerde behandelmogelijkheden). 

Ook heb ik een cursus mindfulness gevolgd en deelgenomen aan de seminars 'Unleash the Power Within' en 'Date With Destiny', beide van Anthony Robbins.

 

moi.jpg
Destinypebble bekertje suiker0004 copy-0